15 000 formgjutna armstöd per år

Mercado Medic

Mercado Medic tillverkar och säljer individuellt anpassade arbetsstolar och elrullstolar främst för personer med funktionsnedsättning. All tillverkning sker i egen regi i Sverige, både i huvudkontorets lokaler på Lidingö och på produktionsanläggningen i Halmstad. Företaget har även en omfattande exportverksamhet med exportkontor i Holland.

Mercado Medic jobbar hårt för att rationalisera sin tillverkning och på så sätt kunna hålla konkurrenskraftiga priser. Av den anledningen valde man bland annat att se över tillverkningen av armstöden till sina stolar. I det läget tillverkades armstöden genom att man formgjöt kallskum på en bärare av trä, som sedan kläddes för hand med en skinnliknande textil. Det var alltför många både slitsamma och kostsamma arbetsmoment och idén att formgjuta armstöden i polyuretan väcktes.

Mercado Medic kontaktade Roflex och vi tog fram ett verktyg som anpassades med mönster efter deras önskemål. Och istället för både kallskum och skinnliknande textil formgjuts nu ett mjukt integralskum direkt på bäraren av trä. Snyggt och kostnadseffektivt!

Idag tillverkar vi årligen ca 15 000 armstöd åt en nöjd kund. Det tycker vi är trevligt!

Vi hjälper dig

Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med ditt projekt.

Roflex AB

Maskinvägen 4
691 37 Karlskoga
Tfn: 0586-565 00
E-post: info@roflex.se